Spoštovani starši, lepo pozdravljeni v našem vrtcu!

 

Spet smo stopili v novo šolsko leto, ki je za vse nas, otroke, starše in delavce vrtca precej drugačno od prejšnjih let. Že v  mesecu februarju smo po medijih poslušali o novi bolezni, ki se je pojavila nekje daleč, vendar kmalu je posegla tudi v življenje pri nas. Hitro smo se morali prilagajati novim pravilom,  navodilom in omejitvam, pa vseeno smo po tiho upali, da bo virus premagan in bo iz venel. To se ni zgodilo, ljudje za njim zbolevajo vsak dan in na nas je, da s preventivnimi ukrepi čim bolj skrbimo za svoje zdravje in zdravje drugih.

Vrtec je po navodilih in  priporočilih NIJZ in MIZŠ pripravil protokole, ki zajemajo določena nova hišna pravila, ki so pomembna za preprečevanje širjenja COVID-a. Zavedamo se, da so pravila posegla tudi v življenje našega vrtca, vendar vsi skupaj si bomo prizadevali, da jih spoštujemo in s tem pripomoremo k ohranjanju zdravja in dobrega počutja.

Publikacija Vrtca Radovednež Škocjan, vam ponuja nekaj podatkov o vrtcu, ki ga že obiskuje vaš otrok, ali pa ga je  šele začel. V njej boste našli odgovore na tista vprašanja in skrbi, ki so običajna takrat, ko se radosti in skrbi  starševstva dotikajo tudi  drugih ljudi, ljudi, ki se vsak trenutek dneva zavedajo, da so jim zaupana mala bitja z vsemi svojimi potrebami in željami.

Otroci se rodijo popolni. Ta mala bitja ob rojstvu s seboj prinesejo ljubezen, zvestobo, navdušenje, radovednost,… mi odrasli to razumemo kot vrednote. Ta mala bitja v svet okoli sebe zrejo z odprtimi očmi, z vsemi čutili iz okolja srkajo dražljaje in informacije, rastejo, se učijo, razvijajo in oblikujejo svojo osebnost.

Današnji svet že najmlajše zasipa z mnogimi informacijami, iz katerih je težko razbrati tiste, ki ohranjajo otroško navdušenje, domišljijo in pobeg v svet pravljic z vsemi  junaki vred.

Zato pa smo tukaj odrasli, da otrokom pri tem pomagamo. V prvi vrsti ste to vi, dragi starši, ki prvi otroku nudite podporo, varnost, razumevanje.  Po vašem vzorcu bodo tkali prva prijateljstva, se učili, se spopadali s težavami in jih  reševali, se veselili uspehov in napredkov ter se vključevali v širšo skupnost.

V času vaše zaposlenosti, pa vam nasproti pride vrtec, ki otrokom ponuja varno okolje, v katerem se počuti sprejetega in mu nudi optimalne možnosti za razvoj.

Vsi zaposleni v Vrtcu Radovednež Škocjan in na Bučki se trudimo, da s strokovnim delom vašim malčkom nudimo brezskrbno otroštvo.

Pri doseganju vseh ciljev, pa je pomembno sodelovanje z vami, spoštovani starši. Želimo si, da  vzpostavimo  medsebojno zaupanje, odprto komunikacijo in vzajemno spoštovanje.

V letošnjem šolskem letu  želimo vam in vašim otrokom mnogo doživetij,  po katerih mu bo ostalo predšolsko obdobje v najlepšem spominu.

Škocjan, 1. 9. 2020                                  Darinka Matjašič,

Pomočnica ravnateljice vrtca

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 2)